Organik Hit Nedir?

Organik hit nedir, bir web sitesine google gibi arama motorlarından gerçek kullanıcıların arama yaparak tıklamasına verilen isimdir. Organik hit çekmek için bazıları çeşitli programlar yada uygulamalar kullanmaktadır, bunlar kesinlikle zararlı yada zararsız diyemeyiz. Organik hite doğal hit, organik ziyaretçi yada bot hit gibi de denebilir.

Google gibi gelişmiş arama motorları web sitenize gelen hitin nereden nasıl yollarla gelebildiğini anlayabilen zeki botlara sahiptir. Bu nedenle organik hit adı altında satılan bot hitleri satın alırken bir kez daha düşünmenizde fayda var. Organik hit satın aldıktan sonra sıralamanızda düşüş yaşarsanız aldığınız hiti hemen durdurmalısınız. Yapay hit almak web sitenizi google da spama sokabilir dikkatli olmalısınız.

Organik Hit Tespit Etme Yöntemleri Nelerdir?

Sitenize gelen ziyaretçinin gerçekten organik olup olmadığını anlayabilmeniz için bir kaç faktör vardır, işte bunlar;
  • Ziyaretçi kaynağı (Google'dan giriş yapılması, kelime ile giriş yapılması, direkt ziyaretçi, yönlendirme ile gibi)
  • Web sitesinde gezilen sayfaların sayısı (Alt sayfalarını gezmesi)
  • Sitede geçirilen süre (Gerçek kullanıcılar sitede durur)
  • Tarayıcı ve cihaz çeşitliliği 
  • Sitede ziyaret edilen sayfaların çeşitliliği ( Gerçek kullanıcılar diğer sayfalarıda gezer)
Arama motorları siteye hit çektiğinizi anlarsa siteyi denemek amaçlı arama sonuçlarından 2. sayfada ise 6. sayfaya çekebilir. Bu gibi durumlarda gelen hiti o oranla azaltıp arttırmalısınız. Gerçekten sıfır riskle organik hit satın almak istiyorsanız sürekli sıralamanızı takip edip o sıralamaya göre sitenize gelen hiti arttırıp azaltmalısınız da.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tiktok Takipçi Satın Al

571 de bir güneş doğdu ilahi sözleri

Google Adwords Cloaker Nedir? Nasıl Kullanılır?